Biografia

Jordi Matilló Ayats

Vaig néixer a Barcelona l'any 1959. Estic casat i tinc dos dos fills. Visc a la bonica Vil·la del Masnou, un poble costaner proper a la capital catalana. 

Durant mes de vint-i-cinc anys la meva carrera professional ha estat centrada en càrrecs de direcció comercial i màrqueting en diverses multinacionals.Fins que l'any 2011 vaig emprendre el meu propi projecte com a consultor free lance en distribució.


Estudiós de l'Europa Medieval, i del simbolisme llegat pels antics constructors, he dedicat més de trenta anys a l'Orde del Temple, desxifrant el punt de vista extern i social, com també el profund esoterisme i mite que l'envolta.


Sóc membre de la Gran Lògia d'Espanya des de fa vint-i-cinc anys, on dedico part de la meva activitat a l'estudi de la història i la simbologia de la maçoneria.


Comunicador i divulgador de l'Orde del Temple, del Catarisme i la Maçoneria, imparteixo xerrades i conferències, compaginant aquesta activitat i l'assistència a simpòsiums sobre aquestes temàtiques amb el meu treball professional.

He donat conferències en diverses entitats culturals i biblioteques públiques, entre les quals destaquen l'Ateneu de Madrid, L'Ateneu Barcelonès, la Biblioteca Pública Arús, la Fundació Caixa Castella la Manxa de Toledo, L'Ateneu Terrassenc, el Congrés Sabiens d'Andorra, el Simposi sobre les Ordes Militars a Montsó (Osca) i un llarg etc. 

També he col·laborat en emissores de ràdio com RAC1, Ràdio Valira d'Andorra, la Cadena SER i Ràdio Cocentaina d'Alacant entre d'altres.

Escriptor per vocació, sóc membre de l'ACEC (Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya)

Com amant de la cultura, la història i la literatura he organitzat, organitzo i col·laboro en diversos actes al voltant de la literatura en general i de la novel·la històrica en particular, entre les que destaco les Jornades Templeres a Bagà, La Festa de la Novel·la Històrica de Puig-reig i La Tarda literària del Casino del Masnou entre d'altres.