Presentacions 2023


Gran Lògia d'Espanya - Gran Lògia Provincial de Catalunya

El dia 4 de gener de 2023, a las 19:00, Gran Via de les Corts Catalanes, 617 Barcelona

La Francmaçoneria o Maçoneria és una de les més antigues fraternitats iniciàtiques que té com a fonament la creença en un Ésser Suprem, expressat sota el nom de Gran Arquitecte de l'Univers. Com a Ordre iniciàtica Tradicional que busca el perfeccionament de l'ésser humà, consisteix en la transmissió i l'ensenyament d'un mètode, el ritual i simbòlic, el coneixement i l'assimilació del qual el maçó està en condicions d'aplicar-lo a si mateix i al seu entorn social.


Biblioteca Pública Arús

El 2 de febrer de 2023, Passeig de Sant Joan, 26, Barcelona

 El dijous 2 de febrer va tenir lloc la presentació d'Ultreia! a la Biblioteca Pública Arús de Barcelona. 

Un lloc emblemàtic on es desenvolupa un dels capítols de la novel·la. Hem parlat de templers, càtars i maçons davant d'un públic que va seguir amb gran interès la xerrada.

Al ser un dels escenaris clau de la novel·la, la presentació a la Biblioteca Arús va ser un acte molt especial.

La Biblioteca Pública Arús va ser fundada per Rossend Arús Arderiu com a biblioteca general el 1895, amb la voluntat d'instruir el poble de Barcelona. Actualment, ha esdevingut una biblioteca de recerca especialitzada en maçoneria, moviment obrer, anarquisme i l'univers de Sherlock Holmes. Així mateix, conserva un fons patrimonial molt important format per documents relatius a tot el coneixement humà, amb predomini d'obres publicades al segle XIX i primer terç del XX.

Visualitza aquí la conferència sencera:


Biblioteca Joan Coromines

21 de gener de 2023, a las 11:00, C/ Josep Pujades Truch, 1, El Masnou, Barcelona

Dissabte passat va tenir lloc la presentació d'Ultreia! a la Biblioteca Joan Coromines del Masnou (Barcelona) amb gran assistència de públic.
Vàrem parlar de Templers, Càtars i Maçons, els tres temes presents a les novel·les Non Nobis Domine (El Viatge de Víctor) i Ultreia.
Tres temes que van despertar molt interès entre els assistents i que van ser seguits amb gran expectació.

Biblioteca de Can Llaurador

15 de febrer de 2023 a Teià, Barcelona

Dimecres d'aquesta setmana hem fet la presentació de ¡Ultreia! a la Biblioteca Can Llaurador de Teià davant d'un públic entregat i molt atent a les explicacions.

Gracies gent de Teià.  Sou molt bona gent!


Restaurant Ostrya Celler

Dijous, 20 de abril, C/ Joan Prim 177, de Granollers

Una presentació especial entre GG amb el goig de xerrar i gaudir d'una interessant sobretaula després d'un sopar gallec ambientat en la novel·la.


Festa de la Novel·la Històrica

Diumenge 2 d'abril, Puig-reig (Barcelona)


L'oferta cultural del nostre país és molt extensa, i si bé gaudim de molts certàmens i festivitats que acosten els autors als lectors, sempre he cregut que en aquest gènere literari, la novel·la històrica es podia fer molt més, atès que és un dels gèneres preferits per el públic.

L'Ajuntament de Puig reig, poble emblemàtic i amb una forta tradició històrica, es va fer ressò d'aquesta inquietud i va crear un grup de treball que, de manera altruista, aconseguís portar a bon port cada any la Festa del Llibre i la Novel·la Històrica.

Amb la presència d'autors de renom, i en el marc del nostre poble, carregat d'història, els visitants gaudeixen d'una jornada festiva i plena d'activitats que apropen aquest gènere literari al públic.

Visita els actes a la galeria fotogràfica:


Barcelona,  Sant Jordi, Carpa de la Editorial Libros Indie

Diumenge 23 de abril, Plaça Reial, parada 37


Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus

Dijous 18 de maig, C/ de l'Escorxador, 1, 43202, Reus (Tarragona)

Una presentació a Reus, bressol i exponent de cultura, acompanyat d'una escriptora que admiro i amb qui m'uneix una bona amistat. Parlem de la maçoneria a Reus, de Poblet i de la faceta maçònica del General Prim.


Biblioteca Pública de Lleida

Dijous, 8 de juny, 18:00 hores, Rambla d'Aragó, 10, LLEIDA. 

Va presentar l'acte Joan J. Busqueta, Vicerector de Cultura i Extensió de la Universitat de Lleida


Amb un gran èxit d'assistència, parlem de l'Orde del Temple, especialment a Lleida (Gardeny) dels càtars i la terrible croada albigesa i de la maçoneria en general i de la seva història i actualitat a Lleida.


Biblioteca Ferrer i Guàrdia d'Alella

Dimarts 13 de juny, 19:30 hores, C/ Hort de la Rectoria, s/n, 08328 Alella (Barcelona)


FERIA LITERARIA DEL MASNOU

Octubre 2023


Activitats i esdeveniments en els què he participat: